2021. szeptember 27.

a Jövő II.

"Hogyan látja a hálózatkutató ökológus a Föld jövőjét?

Sajnos elég borúsan. Jordán Ferenc egyetért azzal, hogy a hatodik nagy kihalási hullám okozói és szemtanúi vagyunk, és valószínűleg ez a legnagyobb, ami valaha volt.

A klímaváltozás és a biológiai sokféleség pusztulásának hatásai összeadódnak, egyszerre támadjuk számtalan irányból a természetet. Olyan mértékben avatkozunk bele a fizikai, kémiai és biológiai folyamatokba, amivel az egész bioszféra működését átírjuk.

Egészen elképesztően korlátolt tudással egészen elképesztően nagy hatásokat váltunk ki."

Szégyen a tudatlanság, felelőtlenség, hit nélküliség.
Ez mind rajtunk múlna, hogy változtassunk rajta.
Senki máson.
az Egyénen.

"Életemben a nehézségeket csak a saját tudatom megváltoztatásával lehet megoldani.”
Dobos Andrea Beáta

4 megjegyzés:

  1. "Biztatok arra mindenkit, hogy a saját élményeiből hozzon létre saját beszámolókat, legyen tele az internet zűrje és zavarja azzal, hogy a baj egyre jelentősebb, és az időnk egyre végesebb. Cselekedjünk most, mert utólag már nem lehet és tudjátok: "Adjuk vissza a vizet a tájnak!"

    Köszönöm a figyelmeteket: Németh András, tikkad természetvédelmi őr, az ország közepétől, kissé északkeletre."

    https://orszagkozepe.blog.hu/2021/09/23/visszaadnank_a_vizet_a_tajnak?utm_source=bloghu_megosztas&utm_medium=facebook_share&utm_campaign=blhshare&fbclid=IwAR19PEJAAe8PTSjF2-v2C0JCtqN7bNPQP4Rf1Tq8EKdNEieipM3m5fvpYyk

    VálaszTörlés
  2. "Ne hunyj szemet ezek felett a dolgok felett, ne hagyd, hogy megvezetve, elbutítva élj, ez korunk legnagyobb problémája. Talán pont a mi generációnk az, aki meghozhatja a változást, ezt a bolygót örökségül hátrahagyjuk az utódainknak, és rajtunk múlik, hogy egy tönkretett szemétdombot hagyunk-e hátra, vagy egy gyönyörű, élhető bolygót.

    Azt, hogy ezekre a problémákra mi lesz megoldás, és hogy milyen lesz az új világ, még mi is csak sejtjük, és reméljük, hogy az átmenet nem lesz túl fájdalmas, de ez azon is múlik, hogy mikor kezdődik el. Azt, hogy hol kell elkezdeni, már sejtjük: a folyamatot nem odafentről fogják elindítani. Akik ennek az egésznek a tetején vannak, azoknak nem az az érdekük, hogy ez a rendszert minél előbb leváltsa valami más, fenntarthatóbb emberi életforma. A folyamat az emberek fejében kell, hogy elkezdődjön. Tehát nézd meg, olvasd el, gondolt át a Zöldsarok tartalmait, majd add tovább őket, és próbálj napról napra fenntarthatóbban élni, mint eddig.

    Kezdésnek mondjuk… pattanj fel a bringádra! :)"

    https://360fokbringa.hu/rolunk/mondanivaloink/

    VálaszTörlés
  3. "Ezzel a nyomorult, véget nem érő járvánnyal mindannyian megváltoztunk."
    2021. március 4.

    "Minden megváltozott az életemben. Át kell értékelnem mindent. Próbálom megérteni azt, ami körülöttem és bennem történik. Ehhez meg kellett állnom, hogy a lelkem utolérjen. Ahogy a teherhordó serpák tanítják.
    Mintha mindenki lelépett volna a városból az utolsó pillanatban, és elfelejtette volna eloltani a villanyt. Mintha mindenki feladta volna, és életét mentve váratlanul elutazott, hátrahagyva mindent, amit valaha teremtett.
    Rájöttünk, hogy visszavonhatatlanul elcsesztük ezt az életet, ezt a bolygót? Tényleg nem lehet rajta változtatni? Visszavonhatatlanul?
    Emlékeim visznek befejezett és csonka kapcsolataim, elmúlt és eltört szerelmeim, utazásaim, lakásaim helyszíneire. Ebben az üres szépségben a szeretet fájni is tud, az együttérzés meg tovább ösztönöz.
    Minden csak egyszer történik, ez pedig itt és most. A képek meg azért, hogy legyen erről emlékünk. A város majd újra benépesül, és minden más lesz.
    Ideje változni és változtatni. Végül is mindenkin múlik, mi lesz velünk."
    Kalmár János: Tilos A Ki
    Embertelen város

    https://olvassbele.com/2021/03/04/kalmar-janos-tilos-a-ki/

    VálaszTörlés
  4. "Szellemünk átformálása és a pozitív, altruista, felelősségteljes szellem kiművelése a javunkra válik itt és most.
    Általa bátran, szelíd és emelkedett szellemmel tudunk szembenézni minden feladattal és nehézséggel."
    Dalai Láma

    https://buddha-tar.hu/korosi-sztupa/korosi-csoma-sandor/

    VálaszTörlés