2020. december 5.

Szégyen

Megbocsájtani csak saját elesettségünknek tudunk. Akkor sikerülni fog más irányában is.
A hirtelen ítéletet már meghoztuk. Innentől forduljunk magunk felé, van mivel foglalkoznunk odabent.
A végső ítélet nem a miénk lesz.

"Annál jobban közeledünk egymáshoz, minél beljebb haladunk önmagunkban."
Ottlik Géza - Iskola a határon

Szégyenben Élni nagyon nagy teher.
Közösségi élmény, a hétköznapi élet minden szintjére kiterjed.
Ez fűszerezve a nevetségesség megélésével, újabb nyomás.
ebből Emberként felállni hatalmas Lehetőség.
Alázat és Hit legyenek a segítői.

1 megjegyzés:

  1. "Mennyivel jobb lenne a világ, ha senki nem próbálná meg magát vagy a választott csoportját a többiek fölé helyezni (sem erkölcsi, sem szellemi, sem más értelemben), akkor nem lenne olyan csúfos az a pillanat, amikor lelepleződik, hogy ő is csak egy esendő ember, ugyanolyan ösztönökkel, kétségekkel és gyengeségekkel, mint bárki – mondja Steiner Kristóf. Ha pedig mégis kiderül a hazugság, milyen jó lenne felülvizsgálni az egész rendszert, ami lehetővé tette (sőt kikényszerítette) a képmutatást…"

    "ha fennhéjázva mászkálok a világban és mindenkit kiosztok, aki másképp gondolkodik, cselekszik és él, mint én, valószínűsíthetően egyszer akkorát bukom majd, hogy soha többé nem akarom mutogatni magam. Akikkel egy követ fújtam, azokra szégyent hozok a „botlásommal”, akik ellen ágálltam, azok pedig dörzsölgethetik a tenyerüket, hogy „jó nagyot zuhant ez a tökfejű”, nekem pedig nem maradna más lehetőségem, mint elbújni a világ elől."

    https://wmn.hu/wmn-life/54130-steiner-kristof-mindannyiunknak-vannak-gyarlosagai-de-amig-ezeknek-a-letezeset-el-kell-temetnunk-magunkban-addig-sunyi-vilagot-epitunk

    VálaszTörlés